Nieuwe CAO voor Uitzendkrachten 2022

In het kort

Altijd op de hoogte

Alle nieuwe wet- en regelgeving

Verhogen van kwaliteit

Na vele onderhandelingen zijn eind 2021 nieuwe afspraken gemaakt over de CAO voor Uitzendkrachten. Er is gediscussieerd over verschillende onderwerpen en daar zijn ook een aantal grote veranderingen uitgekomen. De nieuwe CAO voor Uitzendkracht heeft een looptijd van 17 november 2021 tot 2 januari 2023 en brengt veel verandering met zich mee voor zowel uitzendbureau als uitzendkracht. Omdat het hier om wet- en regelgeving gaat is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er is veranderd. Onder andere het fasensysteem en de inlenersbeloning zijn op de schop gegaan. Maar wat betekent dit voor jou?

Hoe ziet de e-learning eruit?

In de online leeromgeving kan de deelnemer op elk moment beginnen en bezig zijn met de e-learning. De resultaten en voortgang worden opgeslagen, zodat je altijd weet waar je bent gebleven.

Opbouw van de opleiding

De e-learning Nieuwe CAO voor Uitzendkrachten 2022 bestaat uit één module waarin we op vijf punten inhaken op de wijzigingen. Tijdens het doorlopen van de theorie krijgt de deelnemer verschillende vragen tussendoor om te kijken of de kennis goed is overgekomen. Na het doorlopen van de e-learning weet de deelnemer precies welke wijzigingen er zijn binnen de nieuwe CAO. De deelnemer kan hierna alle nieuwe wet- en regelgeving toepassen in de praktijk. Dit zorgt voor minder fouten en een sneller werkproces.

Leren bij Shaer e-learning

De opleiding biedt informatie in verschillende vormen aan, zoals het gebruik van uitlegvideo’s, pictogrammen, infographics en andere afbeeldingen. Door dit af te wisselen met theoretisch teksten kent de deelnemer in no-time alle wijzigingen uit de CAO. Met de verschillende oefeningen, vragen en interacties legt de deelnemer direct de link met de huidige praktijk.

Maatwerk

Wij begrijpen dat elk uitzendbureau of aan het uitzenden gerelateerde organisatie zijn eigen manier van werken heeft en dat dit erg kan verschillen binnen de branche. Door het toepassen van bedrijfseigen processen in de e-learning leert een deelnemer meteen de manier van werken bij de eigen organisatie. Dit maakt het toepassen van de theorie in de praktijk nog makkelijker. Ook met betrekking tot de wijzigingen in de CAO kan het toepassen van eigen werkwijze erg belangrijk zijn.

Blijft op de hoogte van wijzigingen in de CAO

Versnellen van werkprocessen

Altijd beschikking tot de nieuwe wet- en regelgeving

Geïnteresseerd?

Past de e-learning Nieuwe CAO voor Uitzendkrachten 2022 ook bij jouw organisatie? Of heb je vragen over de e-learning? Neem dan contact op met 088 066 5008.

Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen over onze e-learning module 'Welkom in Uitzendland'.

Voor wie is de opleiding geschikt?

De opleiding is geschikt voor iedereen die werkt binnen de uitzendbranche en te maken heeft met de CAO voor Uitzendkrachten.

Hoe lang heeft de deelnemer toegang tot de e-learning?

Onze licenties zijn een jaar geldig. De deelnemer heeft dus een jaar toegang tot de e-learning. Zo heeft de deelnemer op elk moment de kennis over het uitzenden in zijn broekzak. Daarnaast is het mogelijk om een licentie te ver­lengen. Zo kan de deelnemer de e-learning altijd gebruiken als naslagwerk.

Wanneer kan je starten met de training?

Je kan elk moment starten met de e-learning! Natuurlijk vinden we het hierbij wel belangrijk dat er een goede implementatie plaatsvindt en zullen we eerst altijd in gesprek gaan met jullie.

Wat is de studiebelasting van deze training?

De deelnemer heeft 24/7 toegang tot de leerstof. Het doorlopen van deze e-learning module kost ongeveer 2 uur.

E-learning aanvragen

Direct deze e-learning aanvragen? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Wat je krijgt

Kennis over de basis van het uitzenden

Versnellen en verbeteren van processen

Kwaliteit verbeteren