contact
/ Leeroplossingen / Maatwerk elearning

Maatwerk e-learnings

Een e-learning voor een specifieke leerwens binnen jouw organisatie die past bij jouw organisatie? Naast bestaande e-learnings is er ook de mogelijkheid tot een maatwerk e-learning. Hierbij stellen we samen leerdoelen op voor jouw eigen leeroplossing.

In het kort

Een e-learning die aansluit op jouw organisatie

Kennisborging op maat

Een leeromgeving in de huisstijl van de organisatie

Persoonlijk contact en eerlijk advies

De fases van een maatwerk e-learning

Om tot de perfecte leeroplossing te komen en jouw leervraag echt goed te begrijpen, doorlopen we voor elk traject een aantal vaste stappen. Dit zorgt voor structuur waardoor je precies weet waar we zijn en waar we naartoe gaan.

Fase 1 | Wij zijn Shaer, wie ben jij?Jij vindt leren en ontwikkelen net zo belangrijk als wij, daarom gaan we kennismaken. Ben je nog zoekende of heb je al iets in gedachte? Welk traject heb jij voor ogen? Voor wie en waarom? En vooral, met welk resultaat? We gaan op zoek naar wat je wil en kan. We delen onze kennis en ervaring. We kijken wat wij kunnen en willen. We zijn kritisch. Naar onszelf en naar jou.

Resultaat:

We zetten de basis voor een goede samenwerking

Fase 2 | AdviesNa de kennismaking, krijgt je het eerste advies. Hierin zullen we aangeven of het een maatwerk traject wordt, wij al iets passends voor je hebben liggen of dat we een combinatie kunnen maken tussen maatwerk en ons generieke aanbod. Welke leervormen we adviseren, daar komt je ook achter in het advies. We zetten de juiste leervormen in om de beste leeroplossing te maken. Zijn we enthousiast en zien we het zitten om verder te gaan met elkaar? Dan tekenen we allebei de opdrachtbevestiging en algemene voorwaarden.

Resultaat:

Inzicht in de mogelijkheden

Fase 3 | AnalyseWe gaan de diepte in en op onderzoek uit. Jij geeft ons informatie over de organisatie, de deelnemers, de wensen en de eisen. Met elkaar stellen we vast wat de leerdoelen zijn. Vanuit Shaer willen we alles van je organisatie weten en jij krijgt alles van ons te weten. Vandaar de opdrachtbevestiging en algemene voorwaarden in stap 2. Tijdens de analysefase bespreken we welk effect de leeroplossing mag hebben. We vinden het belangrijk dat je in een later stadium met ons kan concluderen dat de leeroplossing inderdaad het gewenste effect heeft gehad. Ook wordt gekeken naar de factor tijd en budget. We vinden het belangrijk om met jou af te stemmen binnen welke termijn en binnen welk budget de leeroplossing gerealiseerd mag worden. Een analyse is niet geheel vrijblijvend. Als je ervoor kiest om na de analysefase niet met ons verder te gaan, sturen wij voor de analyse een factuur.

Resultaat:

Een volledig onderzoek naar jouw organisatie

Fase 4 | OfferteOp basis van alle informatie uit de analysefase, maken we een offerte. Hierin staat wat wij voor jou gaan doen en wat de kosten zijn. Jij leest wat je van ons kan verwachten én wat wij van jou verwachten. Want we maken er samen een succes van. Als zowel jij als wij blij zijn na deze 2e stap, gaan we van start.

Resultaat:

Een op maat gemaakte offerte

Fase 5 | OntwikkelenNu we alles van de organisatie weten, gaan we de analysefase zo goed mogelijk in kaart brengen. Dit doen we door de hele leerbeleving centraal te stellen. Deze totale leerbeleving leggen we vast in een storyboard. Het storyboard bevat de onderwijskundige interpretatie van de inhoud. Dit doen we door de leerstof te ordenen, werkvormen te bedenken en vragen te maken. Omdat het onze interpretatie is, vragen we jou het storyboard goed door te lezen en feedback te geven op de inhoud. Pas als jij akkoord bent, gaan we naar de ontwerpfase.

Resultaat:

Een storyboard met onderwijskundige interpretatie van inhoud

Fase 6 | OntwerpenNa akkoord op het storyboard gaan we beginnen met het vormgeven en het uiterlijk van de e-learning. Hierbij zorgen wij ervoor dat de e-learning over een duidelijke interface en huisstijl beschikt. Daarnaast ontwikkelen we in deze fase content. De content sluit altijd aan op het leerdoel.

Resultaat:

Een krachtige vormgeving en uiterlijk van de e-learning

Fase 7 | ImplementatieOmdat we voor een hele leerbeleving zorgen, vinden wij het ook belangrijk om bij te dragen aan de implementatie van de leeroplossing in de organisatie. Wij denken met je mee over hoe je de leeroplossing in de organisatie onder de aandacht kunt brengen.

Resultaat:

Implementatie van de e-learning omgeving voor uw organisatie

Fase 8 | EvaluatieWij vinden het belangrijk om jou na de implementatie niet te vergeten. We blijven daarom na de afronding contact houden. Dit doen we door met je in gesprek te gaan over de resultaten en ervaringen van onze leeroplossing. Doordat we in de analysefase het gewenste effect van de leeroplossing hebben vastgelegd, kunnen we gericht controleren of onze leeroplossing heeft gewerkt.

Resultaat:

Een uitgebreide evaluatie met daarin verbeterpunten

Onze specialisten

Onze specialisten hebben aantoonbare ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van e-learnings. Er wordt altijd gewerkt vanuit een onderwijskundige visie.

“Het is fantastisch om te zien dat organisaties de ontwikkeling van personeel belangrijk vinden. Dit enthousiasme wil ik doorvoeren in onze e-learnings. De doelgroep aanspreken en gewoon goede content maken die de theorie versterkt is hoe ik onze e-learnings aantrekkelijk maak. Deelnemers moeten niet het gevoel krijgen dat ze ‘moeten’ leren. Ze moeten ‘willen’ leren. Het gebruik van deze juiste content helpt hierbij. Dit is een uitdaging, maar wel een hele leuk uitdaging.”

SHAER Arlene vdheijden 1

E-learning Developer

Ben jij nieuwsgierig naar onze maatwerk e-learnings? Ons werk laat zien wat we al hebben gerealiseerd.

Benieuwd naar onze visie op jouw leervaag?

Meer informatie aanvragen

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Shaer helpt graag om het allerbeste uit mensen te halen.

Wat je krijgt

Een leven lang leren

Eerlijk advies

Gewoon goede content

Een krachtige samenwerking