I Stock 1081869160
/ Ons werk / Recruitnow

Ons werk

RecruitNow

Kennis maken met de branche van de klant om deze zo goed mogelijk te helpen. Dit betekent: de taal van de klant spreken. RecruitNow, maker van recruitment performance platform Cockpit, vindt het belangrijk dat haar medewerkers deze taal spreken. Voor nieuwe medewerkers is het niet altijd vanzelfsprekend dat ze bekend zijn met de uitzendbranche. Daarom is het goed om deze groep de basis van het uitzenden bij te brengen op een efficiënte en leuke manier.

E-learning als deel
van je onboarding

Challenge

Nieuwe medewerkers die niet bekend zijn met de uitzendbranche kennis laten maken met deze wereld. Met deze wens kwam softwareontwikkelaar RecruitNow. RecruitNow maakt software voor de uitzendbranche (Cockpit). Een groot deel van de medewerkers bestaat daarom uit developers. Je kan je voorstellen dat deze medewerkers niet veel weten van uitzenden, maar er zijn bijvoorbeeld ook sales medewerkers die nog niet eerder met Uitzendland te maken hebben gehad. Om klanten zo goed mogelijk te helpen vindt RecruitNow het belangrijk dat haar medewerkers de taal van de klant spreken. Dit betekent: leren hoe de uitzendbranche in elkaar steekt en weten waar een klant zich in het dagelijks leven mee bezig houdt.

Learning solution

Shaer is met de wens van RecruitNow aan de slag gegaan. Hieruit is de e-learning Welkom in Uitzendland met een deel maatwerk ontstaan. De learning journey bestaat uit 4 modules theorie en een module waarin de kennis van de deelnemer wordt getest met vragen. In de verschillende modules leren de medewerkers de basis van het uitzenden. Vragen als: Wat is uitzenden? Hoe werkt het? En waar moet rekening mee houden als uitzendbureau en als inlener? worden beantwoord.

De e-learning is op maat gemaakt door de doelgroep (medewerkers van RecruitNow) vanuit hun specialisme te laten kijken naar de uitzendbranche. Dit betekent onder andere dat toepassingsvragen anders zijn vormgegeven, zodat ze passen bij de doelgroep. Zonder maatwerk toepassing is Welkom in Uitzendland een e-learning die zich richt op mensen die werken binnen het uitzenden.

Met de toepassingsvragen in de e-learning leggen we direct de koppeling met de praktijk. Zo is het voor de deelnemer makkelijker om de theorie in de praktijk toe te passen. Ook wordt de theorie hierdoor beter begrepen.

Naast de toepassingsvragen die de deelnemer tussendoor krijgt, is er aan het eind van de e-learning een toets die de kennis test. Op deze manier is te zien of de deelnemer de theorie heeft begrepen en of deze de taal van het uitzenden spreekt. Er is gekozen voor een toets aan het eind, zodat meteen te zien is of de theorie aan het begin van de e-learning ook nog in het hoofd zit. Begeleiders kunnen de resultaten van deelnemers bekijken. Zo worden de resultaten geëvalueerd en kan de begeleiding bijspringen indien nodig. Vanaf nu is RecruitNow er altijd zeker van de haar medewerkers de benodigde kennis in huis hebben over Uitzendland.

Geïnteresseerd?

Ook geïntersseerd in de e-learning Welkom in Uitzendland (met of zonder maatwerk)? Bekijk hier onze pagina over deze leeroplossing.