contact
/ Ons werk / Hôtes culture

Ons werk

Hôtes Culture

Hôtes Culture is een uitzendonderneming gespecialiseerd in de culturele sector. Als je een keer in een museum bent geweest heb je vast personeel gezien dat mensen rondleidt in het museum. Een vak apart! Dit zijn onder andere de mensen die Hôtes Culture ter beschikking stelt. Het is een bijzondere en unieke sector en daarom vraagt het werven, selecteren en behouden van publiekspersoneel en rondleiders om een andere aanpak. Hôtes Culture heeft hier veel ervaring. De uitzendonderneming is de afgelopen jaar flink gegroeid. Ze werken ondertussen samen met 18 verschillende musea en hebben meer dan 400 medewerkers.

Voorbereiding op de NEN 4400-1 audit

Kwaliteit en streven naar 'het goed willen doen' zijn belangrijk voor Hôtes Culture. Daarom ontstond de wens om gecertificeerd te worden voor NEN 4400, oftewel het SNA-keurmerk. Maar hoe pak je zo'n certificeringstraject aan? Hiervoor wendde Hôtes Culture zich tot Shaer, met de vraag om ondersteuning en begeleiding in de voorbereiding op de certificering. En dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

De start van de samenwerking

In oktober 2023 begonnen de eerste werksessies bij Hôtes Culture, gevestigd in een prachtig pand aan de Herengracht in Amsterdam. Tijdens deze sessies werd het gehele uitzendproces onder de loep genomen. Vragen als "Hoe ziet het proces eruit?", "Welke werkwijze gebruiken jullie?" en "Wie is waarvoor verantwoordelijk?" werden uitgebreid besproken. Alle processen werden vergeleken met de normen van het SNA-keurmerk.

Alle punten die door Shaer werden geconstateerd tijdens de werksessie, werden direct teruggekoppeld. Hierdoor kon Hôtes Culture gelijk aan de slag met het verbeteren van de processen. Aan het einde van elke dag, kreeg Hôtes Culture een samenvatting van de dag op de mail, met daarbij nogmaals de belangrijkste bevindingen.

De audit

In een volgende werksessie gaf Shaer uitleg over de auditprocedure: "Hoe gaat deze eruitzien?", "Welke voorbereidingen kunnen we al treffen?" en "Welke certificerende instanties zijn er?". Ondertussen werkte Hôtes Culture hard aan het verbeteren van hun processen, waarbij Shaer constant feedback gaf en inzicht gaf op resterende knelpunten die opgelost moesten worden voordat de audit ingepland kon worden.

Toen de audit gepland was, begon de daadwerkelijke voorbereiding. Shaer ondersteunde Hôtes Culture met adviezen over de beste aanpak. Ook tijdens de audit was Shaer aanwezig voor een stuk support. Het harde werk werd beloond: Hôtes Culture slaagde voor de audit en kreeg complimenten van de inspecteur voor de aanzienlijke verbeteringen in hun processen en werkwijzen. Een mooi compliment!

Tegelijkertijd zijn er natuurlijk altijd nog puntjes op de i die gezet kunnen worden. Shaer heeft Hôtes Culture hier mee op weg geholpen. De basis voor een hoge kwaliteitsstandaard is gelegd. Hôtes Culture is nu klaar om zelfstandig verder te gaan en hun processen te blijven verbeteren.

Samenwerking met Shaer

Over de samenwerking met Shaer zegt Hôtes Culture het volgende:

"Eline van Shaer heeft ons met haar scherpe blik, flinke dosis humor en daadkracht op weg geholpen met de voorbereiding voor de NEN 4400-1 certificering. En met succes! Onze certificering is behaald. We zijn trots op het resultaat en ontzettend tevreden met de ondersteuning van Shaer. Heel veel dank voor alle ondersteuning en wat zijn we blij dat we jullie hebben gevonden!"

Hôtes culture

Geïnteresseerd?

Ook hulp nodig bij de voorbereiding van een audit? Neem contact op via het contactformulier of bel direct 088 066 5008

Deze klanten hebben wij al geholpen