Trappen in de lucht zwartwit
/ Ons werk / Heroyam

Ons werk

Heroyam

Er zijn verschillende certificeringen die je vaak tegenkomt binnen de flexbranche. Zo willen veel uitzendbureaus zich aansluiten bij een brancheorganisatie of vinden klanten van uitzendbureaus het belangrijk, of stellen zelfs verplicht, dat een uitzendbureau beschikt over bepaalde certificeringen. Maar, hoe bereid je je goed voor op de audits voor deze certificeringen als je nieuw bent binnen de branche? Waar moet je aan denken voor, tijdens en na deze audits?

"Shaer heeft enorm veel kennis en ervaring in huis"

Challenge

Alle mensen op een menselijke en sociale manier aan een baan helpen. Zo luidt de missie van Heroyam. Een uitzendbureau met Zwolse roots en dat begin 2022 is gestart. Al snel ontstond het idee om zich aan te sluiten bij de brancheorganisatie ABU en om zij zich laten certificeren voor de NEN-4401.

Zonder de benodigde uitzendervaring, ontstond hier de uitdaging voor Heroyam. Zij hebben vervolgens Shaer gevraagd om hen te helpen en te begeleiden voor, tijdens en na de audits. Het uiteindelijk doel was om het Stichting Normering Arbeid (SNA) keurmerk en ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) keurmerk te behalen, zodat Heroyam op deze manier aan klanten en flexkrachten kan aantonen dat zij een professionele speler in de flexbranche zijn. We verklappen vast, het is gelukt!

Solution

Na een kennismaking bij Heroyam op locatie, was het doel duidelijk. Het plan van aanpak en de uitvoering van de challenge was als volgt:

Voorbereiding audits

  • Inventarisatie van de huidige werkwijze en processen om hier inzicht in te krijgen en eventuele risico’s direct te tackelen.
  • Uitleg geven over en meekijken met de aan te leveren stukken aan de controlerende instantie Cicero.

Tijdens audits

  • Aanwezig tijdens de audits.

Na audits

  • Naar aanleiding van eventuele opmerkingen van de inspecteur tijdens de audits, advies geven hoe dit te integreren in het operationele proces van Heroyam.
  • Naar aanleiding van eventuele bevindingen van Shaer tijdens de voorbereiding van de audits, advies geven hoe dit te integreren in het operationele proces van Heroyam.

Het resultaat mag er zijn. De keurmerken, SNA en ABU, zijn behaald. Daarnaast heeft het Heroyam kennis over de audits en de flexbranche opgeleverd, zijn processen verbeterd en is het duidelijk met welke punten zij aan de slag moeten/kunnen voor de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Hans Drijver, mede-oprichter van Heroyam, omschrijft de samenwerking met Shaer als volgt: “Ter voorbereiding van onze eerste audit hebben wij erg fijn samengewerkt met Eline Peek en het team van Shaer e-learning. Ze hebben enorm veel kennis en ervaring in huis, maar zijn ook altijd betrokken en makkelijk te benaderen,” aldus Hans.

Geïnteresseerd?

Mooi dat we onze klanten mogen helpen met onze interim & consultancy dienstverlening, door het aangaan van uitdagingen in de organisatie van onze klanten en uitdagingen in de flexbranche. Zo zorgen we niet alleen voor het leren en ontwikkelen van de individuele medewerkers middels onze e-learnings, maar helpen we ook met het (door)ontwikkelen van de organisatie.

Heb jij een uitdaging binnen jouw organisatie waarbij je onze hulp en expertise in de flexbranche kan gebruiken? Neem contact met ons op en we komen vrijblijvend bij je langs om kennis te maken en te bespreken of we jouw organisatie verder kunnen helpen.

Deze klanten hebben wij al geholpen