Magazijn

Ons werk

Werkis

Veiligheid is binnen elk bedrijf een belangrijk topic. Je wilt als organisatie graag dat medewerkers veilig kunnen werken. Als VCU gecertificeerd uitzendbureau moet aantonen dat je aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Zo moeten medewerkers op de hoogte zijn van veiligheidsregels. Werkis vindt het belang van veilig werken groot en wilde dit zo effectief mogelijk overdragen op hun medewerkers.

Werkis
van A tot Z

Challenge

Werkis had de vraag of wij belangrijke informatie over veiligheidseisen konden verwerken in een e-learning. De informatie over veiligheid stond eerst in een document dat nieuwe medewerkers in hun eerste week moesten doorlezen. Werkis had het idee dat de informatie niet goed overkwam en kon wist nooit zeker of medewerkers het document met de belangrijke informatie doornamen. Daarom gingen ze opzoek naar een nieuwe manier van informatieoverdracht. Op die manier kwamen ze met de vraag bij ons: Hoe kunnen we ons stukje onboarding over veiligheid en gezondheid overbrengen op onze medewerkers op zo’n manier dat we zeker weten dat het wordt gedaan en dat de veiligheidsregels over zijn gekomen?

Learning solution

Uit deze vraag van Werkis is de module Veiligheid & Gezondheid ontstaan. In deze e-learning doorlopen medewerkers alle noodzakelijke informatie voor de VCU certificering. Een nieuwe medewerker is verplicht om deze e-learning in de eerste werkweek te doorlopen. De e-learning begint met een deel theorie. Op deze manier proberen we informatie in het hoofd van de deelnemer te brengen. Door afwisseling in het gebruik van tekst en beeld zorgen we ervoor dat de informatie beter wordt onthouden. Na het doorlopen van de theorie is er een onderdeel met vragen. Met de vragen bekijken we of de medewerker de theorie echt goed heeft begrepen. Doordat de theorie getest wordt blijft de informatie beter hangen.

Werkis kan daarbij op de achtergrond zien of medewerkers de e-learning hebben doorlopen. Dit is belangrijk om aan te kunnen tonen voor de certificering. Mocht een medewerker de e-learning die hebben doorlopen dan kunnen zij hierop aangesproken worden. Voor een e-learning als deze is deze controle handig, omdat het noodzakelijk is dat de e-learning wordt doorlopen om zo de veiligheid binnen het bedrijf te borgen. Aan het eind van de e-learning ontvangen de medewerkers een certificaat waarmee ze kunnen aantonen dat ze kennis in huis hebben.

Werkis VG 1
Werkis VG 2
Werkis VG 3