Man met veiligheidsbril
/ Ons werk / Woodvision

Ons werk

Woodvision

Een goed inwerktraject is de fundering voor het opleiden van nieuwe werknemers. Dit betekent: veiligheid en zorgen voor de juiste kennis. Woodvision had ook behoefte aan een goede onboarding. Woodvision ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige tuinproducten. Door opschaling in het seizoen is het geven van een eenduidig inwerktraject een uitdaging. Voor de veiligheid van deze nieuwe medewerkers was het van groot belang dat zo’n inwerktraject er kwam.

Woodvision
van A tot Z

Challenge

Hoe borg je de veiligheid tijdens het inwerktraject van nieuwe medewerkers op een andere manier dan alleen mondeling? Deze vraag stelde Woodvision ons. Hierbij belangrijk: een eenduidig inwerktraject en informatie geven vóór de eerste werkdag. Door opschaling in het seizoen zijn nieuwe heftruckchauffeurs vaak uitzendkrachten. Deze uitzendkrachten beginnen vaak op korte termijn met hun nieuwe functie en zijn nog niet bekend met het bedrijf. Om deze werknemers op korte termijn goed voor te lichten over de werkzaamheden, het bedrijf en de veiligheid, bleek een e-learning ideaal.

Learning solution

Samen met Woodvision zijn we aan de slag gegaan met het creëren van de e-learning. De e-learning geeft nieuwe heftruckchauffeurs snel en overzichtelijk de benodigde informatie. Werkzaamheden, producten en veiligheidsregels zijn voorbeelden die aanbod komen in de e-learning. Ook leren medewerkers waar Woodvision voor staat en hoe het bedrijf is ontstaan. Op die manier is de nieuwe medewerker meteen op de hoogte van de manier van werken, bedrijfssfeer en normen en waarden binnen de organisatie!

Naast theorie krijgen de deelnemers vragen over de veiligheid. Dit gebeurt door het stellen van vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Op die manier wordt meteen getest of de theorie ook toegepast kan worden in de praktijk. Door deze combinatie worden theorie en praktijk meteen samen gebracht. Begeleiders monitoren de voortgang van de nieuwe medewerkers en tijdens de eerste werkdag wordt extra ingespeeld op veiligheidshiaten. Op deze manier gaan de nieuwe heftruckchauffeurs extra veilig aan het werk.

Woodvision 1
Woodvision 2