Flexbranche
Wat is een niet-indeelbare functie?
Inlenersbeloning of niet?
Elke flexkracht heeft vanaf de eerste werkdag recht op de inlenersbeloning. Je weet wel, die 10 elementen. Maar wat als de werkzaamheden die de flexkracht gaat uitvoeren niet passen binnen het functiegebouw van de opdrachtgever? Dan spreken we van een niet-indeelbare functie. En in artikel 21 van de cao staat wat je dan moet doen. En in de video hieronder leggen we het ook uit. Net zo makkelijk.
Als een flexwerker niet in het loongebouw van de opdrachtgever past, wordt de beloning op een andere manier vastgesteld. Dit gebeurt is overleg tussen alle partijen. Men kijkt naar wat nodig is voor de functie. De inlenersbeloning blijft van toepassing, alleen past de functie niet in een functiehuis/loontabel. Er is dan geen inschaling bekend voor de flexwerker. De overige negen elementen van de inlenersbeloning worden wel toegepast op de flexkracht.
Wanneer de flexwerker van functie verandert bij de opdrachtgever en de nieuwe functie is wel indeelbaar in het functiegebouw, dan heeft de flexwerker vanaf dat moment wel recht op dit onderdeel van de inlenersbeloning.
Met onderstaand schema uit de CAO voor Uitzendkrachten kom je erachter of er wel of niet sprake is van een niet-indeelbare functie.
E-learning demo
Ben jij benieuwd naar de e-learning omgeving van Shaer? Vraag snel de gratis e-learning demo aan en maak direct kennis onze innovatieve leeroplossingen.