Paperclips
/ Inspiratie / Nieuwsbrief juni

Nieuws

Shaer nieuwsbrief | juni 2023

In en voor de flexbranche

Kun je het geloven? Het is alweer bijna zomer! ☀️ Lekker weer (hopelijk), lange avonden en de zomervakantie, het staat allemaal weer voor de deur. En daarbij komt natuurlijk ook de nieuwe cao die per 1 juli ingaat. Ben je al goed voorbereid en ga jij met een gerust hart de zomer in? 🏖

Wet Toekomst Pensioenen

Op 30 mei is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de Wet Toekomst Pensioenen. Hiermee is de hervorming van het pensioenstelsel een feit. De wet gaat in op 1 juli 2023. Voor de flexbranche brengt dit op zeer korte termijn de nodige wijzigingen met zich mee.

  • De wachttijd om deel te nemen aan de STIPP-pensioenregeling gaat naar 0 weken per 1-7-2023. Hiermee komt de wachttijd dus te vervallen voor nieuwe flexkrachten.
  • Het tellen van de weken in de Basisregeling begint vanaf 21 jaar per 1-7-2023. De gewerkte weken vóór de leeftijd van 21 jaar tellen dus niet meer mee. Vanaf 21 jaar start de flexkracht in de Basisregeling.
  • De toetredingsleeftijd wordt verlaagd naar 18 jaar per 1-1-2024. Flexkrachten gaan dus vanaf 18 jaar deelnemen in de pensioenregeling.

Samenwerking TRIXXO

Vanaf mei zijn we de samenwerking aangegaan met TRIXXO! Deze ambitieuze uitzendorganisatie timmert hard aan de weg om een van de grootste uitzenders van Nederland te worden. Hierbij vinden ze het belangrijk dat medewerkers zich continue kunnen ontwikkelen. Wij zijn blij dat wij hieraan mogen bijdragen en kijken uit naar een mooie samenwerking!

Trixxo logo

Samenwerking Profield

Nog een mooie samenwerking! In april zijn we gestart met een interim en consulting opdracht bij Profield. Bij deze toffe club uit Bunschoten-Spakenburg draait alles om machines; het bemiddelen van professionals die machines ontwerpen, bouwen, bedienen, repareren én onderhouden. De ‘pro’s’ zijn hierbij ontzettend belangrijk. Daarom belangrijk dat alles top geregeld is vanuit goed werkgeverschap. Kan dit op een bepaalde manier nog beter? Dan gaan ze bij Profield graag de uitdaging aan en wij mogen daarbij helpen.

Aanpassingen e-learning

Mocht het nog niet duidelijk zijn: binnenkort veranderen een aantal zaken in de CAO voor Uitzendkrachten. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de theorie die in onze e-learnings staat. Volg je momenteel een e-learning van ons? Of volgt een van jouw collega’s een van onze e-learning? Ten eerste: goed bezig 😉

Ten tweede: deze maand gaan we alle wijzigingen die per 1 juli ingaan verwerken in onze e-learnings. Als de theorie is aangepast ontvangen deelnemers van onze een bericht, zodat ze precies weten wat er is aangepast.

Misschien vraag je je af: waarom wordt dit nu pas aangepast? Nou, daar is over nagedacht 🧠 Veel deelnemers van onze e-learnings maken het SEU-examen, omdat het SEU toetst op de relevante wet- en regelgeving betekent dit dat ze vanaf 1 juli pas gaan toetsen op basis van de nieuwe cao.

Fijne zomer! ☀️