Paperclips
/ Inspiratie / Nieuwsbrief november

Nieuws

Shaer nieuwsbrief | november 2023

In en voor de flexbranche

Het einde van het jaar is alweer bijna in zicht. Kun je het geloven? Het jaar is voorbij gevlogen! Dit betekent ook dat de gebruikelijke eindejaar-chaos in de branche weer in volle gang is. Ben jij ook zo druk? Hopelijk heb je nog even de tijd om de laatste nieuwsbrief van dit jaar door te lezen. Zie het als een voorbereiding op het nieuwe jaar 😉 We kijken alvast vooruit en vertellen je het laatste Shaer nieuws.

Nieuwe collega

Met enthousiasme stellen we je voor aan onze nieuwe collega Dorien! Dorien is in november begonnen bij Shaer en gaat aan de slag als accountmanager. Ze stelt zich graag even voor:

Ik ben erg enthousiast dat ik ben begonnen als Accountmanager bij Shaer! Met meer dan negen maanden ervaring op een backoffice-afdeling in de flexbranche, heb ik waardevolle kennis en inzichten opgedaan die ik nu kan toepassen in mijn nieuwe rol. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe stap en ben blij om met leuke collega’s te mogen werken bij Shaer.

Ben je al klant van ons, dan ga je Dorien binnenkort zeker ontmoeten.

Dorien

WML

Per 1 januari 2024 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Dit betekent dat er wettelijk geen standaard minimum dag-, week- of maandloon meer is. Het minimumuurloon komt hiervoor in de plaats en geldt voor alle werknemers in Nederland. Het minimumuurloon zorgt ervoor dat er geen ongelijkheid meer is tussen werknemers met een voltijd- of parttime werkweek. Door deze invoering kan het zijn dat salarissen en arbeidscontracten aangepast moeten worden.

Webinar

Dinsdag 10 oktober 2023 is er een voor in de boeken, want op deze dag gaven wij als Shaer ons eerste webinar ooit! En wat waren we zenuwachtig, maar wat was het leuk. Met 300 enthousiast live-deelnemers hebben we er een mooi uur van gemaakt waarin we meer hebben verteld over het toepassen van de inlenersbeloning. Het was leuk om te zien dat de deelnemers actief meededen tijdens de webinar en veel vragen stelden. Het mooiste van dit alles waren de reacties achteraf van deelnemers die vertelden dat ze veel hadden gehad aan de informatie uit het webinar. Daar doen we het voor!

IMG 1278

Toelatingseis

Doei certificeringsplicht, hallo toelatingsstelsel! De Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten moet de misstanden in de uitzendbranche tegengaan. Alle organisaties die arbeidskrachten ter beschikking stellen, oftewel alle organisaties die onder de Waadi vallen, moeten worden toegelaten om hun werk te mogen doen. De verwachting is dat de wet ingaat vanaf 1 januari 2026. Om toegelaten te worden moeten organisaties voldoen aan verschillende eisen. Wil je weten aan welke eisen je moet voldoen als uitlener? Bekijk klik hier voor meer info over de eisen.

StiPP

De afgelopen tijd heeft StiPP bij controles extra gelet op de regels bij ‘terugkeer in de sector’, omdat dit vaak niet goed gaat. Als een uitzendkracht eerder via een uitzendbureau heeft gewerkt, kan het zo zijn dat je het pensioenverleden van de uitzendkracht moet meenemen. Bij de controles voor het boekjaar 2023 gaat StiPP strenger controleren of uitzendkrachten het juiste pensioen krijgen. Het simpelweg uitvragen bij de uitzendkracht en hem/haar hiervoor laten tekenen is niet meer genoeg. Je moet uitzendkrachten vragen om zelf een overzicht bij StiPP op te vragen en aan jou als uitzendbureau te overhandigen of zelf het overzicht van de uitzendkracht opvragen bij StiPP. Doe je dit niet en wordt er een afwijking gevonden bij controles, dan kan je hier een hoge boete voor krijgen. Regel dit daarom goed voor 2024 en begin hier idealiter nu al mee.