/ E learning / Preboarding onboarding

Pre- en onboarding

In het kort

Een sterke pre- en onboarding die past bij jouw organisatie

Standaard inwerktraject voor nieuwe medewerkers

Nieuwe collega's zijn sneller up-and-running

Consistent inwerken van nieuwe collega's

Elke organisatie heeft wel een manier om nieuwe medewerkers te onboarden. De een doet dit uitgebreider dan de ander. Hoewel het belang van een goede onboarding steeds meer wordt gezien, is het investeren van tijd in een goede onboarding soms lastiger. Of misschien heeft jouw organisatie niet de juiste kennis in huis voor het ontwikkelen van een sterke onboarding? Wat het ook is, er is geen goed excuus om geen onboarding te hebben voor je nieuwe medewerkers.

Hoe ziet jouw pre- en onboarding eruit?

Het kost tijd om een nieuwe medewerker goed te onboarden. Dat is een feit. Voor een organisatie is dit natuurlijk een flinke investering, maar als je zorgt voor een goede onboarding is deze investering het meer dan waard. Uit onderzoek blijkt dat het behoud van nieuwe medewerkers met 82% stijgt door een sterke onboarding. Daarnaast zorgt het voor betere productiviteit en helpt het nieuwe medewerkers bij het opbouwen van interne relaties, realistische verwachtingen en het definiëren van duidelijke mijlpalen. Meer weten over wat een onboarding inhoudt? Lees onze blog hierover.

Opbouw van de opleiding

De e-learning is standaard opgebouwd uit een deel preboarding en een deel onboarding. Je kan deze als aparte e-learnings laten ontwikkelen en toepassen, maar je kan ook voor een combinatie kiezen. Met een pre- én onboarding, zorg je voor de meest complete ervaring van jouw nieuwe medewerker. De preboarding en onboarding zijn in de basis als volgt opgebouwd:

Preboarding

Een nieuwe medewerker doorloopt een preboarding nog vóór de eerste werkdag. Het doel van de preboarding is om alvast een gevoel te krijgen bij de organisatie en iemand voor te bereiden op zijn of haar eerste werkdag. De inhoud van de preboarding moet daarom niet te diepgaand zijn. De preboarding begint met een korte introductie van de organisatie waarbij er wordt ingegaan op de missie en visie van het bedrijf en een korte geschiedenisles over de organisatie. Verder komen de shared values aan bod. Vervolgens is er een korte introductie van het team waarin een collega gaat werken en wordt de eerste werkdag beschreven, inclusief belangrijke informatie voor deze eerste dag. Aan het eind krijgt de nieuwe medewerker de mogelijkheid om dringende vragen te stellen aan de leidinggevende via de e-learning.

Onboarding

De onboarding begint vanaf de eerste werkdag. Hoe lang de online onboarding is, ligt aan de hoeveelheid informatie die jij erin wilt en kunt verwerken. Niet alle informatie is geschikt voor een e-learning. Onze standaard online onboarding is opgebouwd uit drie delen die verspreid over twee weken worden aangeboden. Het eerste deel komt op de eerste werkdag aan bod, het tweede deel in de eerste werkweek en het derde deel in de tweede werkweek. Hierbij is er een verdieping op de organisatie en wordt er ingegaan op de strategie en cultuur. Ook komen systemen en de verschillende afdelingen van jouw organisatie aan bod. Dit wordt gecombineerd met opdrachten die een nieuwe medewerker tussendoor moet uitvoeren. Deze opdrachten dragen bij aan het leren kennen van de organisatie en de collega’s.

Leren bij Shaer

Leren bij Shaer doe je aan de hand van e-learning. Onze pre- en onboarding zijn dan ook online te volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om ons een leerlijn te laten ontwikkelen voor wat betreft de hele pre- en onboarding. Onze e-learnings zijn zo opgebouwd dat de leerstof op de beste manier wordt aangeboden, een fysieke training niet nodig is en alle opgedane kennis goed wordt geborgd. De deelnemers kunnen deze individueel volgen op het moment dat het hen uitkomt, zolang zij een internetverbinding hebben. Iedereen kan zo op hetzelfde punt in hun loopbaan, de juiste kennis tot zich nemen. De resultaten van de deelnemers van de e-learning zijn te volgen voor jou, waardoor het inzichtelijk is op welke onderwerpen de deelnemers goed of minder goed scoren.

Maatwerk

Hoe de inhoud van jouw pre- en/of onboarding eruit komt te zien in natuurlijk afhankelijk van jouw organisatie. Wij hebben de basis staan, nu is het de bedoeling dat we de e-learning vullen met relevante informatie. Hier gaan we samen mee aan de slag! Jij bent de expert van de organisatie en weet wat er gebeurt en waar behoefte aan is. Wij zorgen ervoor dat deze informatie goed wordt vertaald naar een pre- en onboarding. Daarnaast zorgen we ervoor dat jullie huisstijl geïntegreerd wordt in de e-learning, zodat een nieuwe medewerker zich kan identificeren met jouw organisatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat de pre- en onboarding perfect aansluiten op jouw organisatie en dat jouw nieuwe collega een warm welkom krijgt. In gesprek met jouw kijken we hoe we de wensen het beste kunnen verwerken in de e-learning.

Look en feel van jouw organisatie

Bedrijfseigen processen

Betere vertaalslag naar de praktijk

Geïnteresseerd?

Is een preboarding en/of onboarding ook iets jouw organisatie? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met 088 066 5008 of vul het contactformulier in, zodat we contact kunnen opnemen met jou.

E-learning aanvragen

Wil jij direct een aanvraag doen voor de e-learning? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Wat je krijgt

Een sterke online pre- en onboarding die past bij jouw organisatie

Direct informatie beschikbaar voor nieuwe collega's

Nieuwe collega's sneller up-and-running krijgen

Inzicht in leerresultaten