Trappen in de lucht zwartwit
/ Inspiratie / 6 voordelen e learning

E-learning

De 6 voordelen van een e-learning

De 6 voordelen van een e-learning

Online leren, we doen het steeds meer. In de afgelopen tijd is het online leren daarnaast steeds belangrijker geworden. Mensen zien daardoor steeds meer de gemakken. Een e-learning heeft dan ook veel voordelen. Wij hebben zes voordelen op een rij gezet, waar iedereen wel blij van wordt.

Flexibiliteit

Laten we het eerst hebben over de flexibiliteit van een e-learning. Een e-learning is te volgen op elk type device. Of je het doet op kantoor achter de computer, op je telefoon in de trein of op de bank met je tablet; het kan allemaal. Kies je gewenste moment en ga! Zo kan iedereen op zijn favoriete apparaat een e-learning doorlopen.

Tijdsbesparing

E-learning = tijd besparen. Live-trainingen zijn vaak één dag of meerdere dagen lang. Daarnaast volg je de training vaak op locatie. Hoe handig is het als je in een verloren uurtje een hoofdstuk van je e-learning kan doorlopen? Of dat je een halve werkdag besteed aan het doorlopen van een e-learning? Op deze manier leer je gespreid, wat wettenschappelijk gezien beter is voor het onthouden van de leerstof. En niet onbelangrijk: je houdt meer tijd over. Dubbele plus!

Minder reis- en verblijfkosten

Zoals hierboven al staat, kost het veel tijd om een live-training te volgen. We willen niet zeggen dat live-trainingen niet relevant zijn (want dat zijn ze wel), maar het kan vaak makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de reis- en verblijfkosten die hier vaak mee gepaard zijn. Werknemers moeten naar de trainingslocatie komen en er soms zelf verblijven. Een e-learning kan gewoon op kantoor of zelfs thuis gemaakt worden. Daarnaast ben je met het verminderen van reisbeweging ook nog eens duurzaam bezig! Go green!

Sneller resultaat

Een ding is zeker: mensen houden van zekerheid. Met een e-learning weet je precies waar je aan toe bent. Je weet waar je bent in het leertraject, hoeveel onderdelen je nog moet doen en wat je resultaten zijn. Zo weet je ook precies welke informatie er goed in zit en waar je nog beter op moet studeren. Op deze manier leer je sneller. Ideaal!

Actuele kennis

In een snel veranderende wereld als deze is het belangrijk om ‘bij’ te blijven. Bepaalde werkvormen verdwijnen door technologische ontwikkelingen en mensen scholen zich vaker om. Het leren van iets nieuws is voor veel mensen een grote stap. E-learnings maken dit een stuk laagdrempeliger. In een online leeromgeving meet je je niet met anderen en doe je alles op je eigen tempo. Op die manier is het makkelijker om je kennis te vergroten.

Altijd en overal

Altijd en overal! Wij vinden dit een groot voordeel. Omdat je op elk type device, op elk moment en op elke plek kan leren, wordt en zo makkelijk en toegankelijk. Als jij zin hebt om midden in de nacht op je telefoon te leren hoe bananen groeien, dan kan dat! Op deze manier is leren voor iedereen mogelijk. Er zijn bijna geen excuses meer mogelijk en niet elke dag of elke week wat tijd te investeren in online leren. Je hebt de keuze: door je social media scrollen of iets nieuws leren? Ik zou het wel weten.

Benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden? Bekijk onze leeroplossingen hier.