Paperclips
/ Inspiratie / Nieuwsbrief april 2023

Nieuws

Shaer nieuwsbrief | april 2023

In en voor de flexbranche

Houd je het nog bij? De ontwikkelingen in de uitzendbranche volgen elkaar in hoog tempo op. Als je nagaat wat er in de eerste drie maanden van 2023 allemaal is gebeurd en gezegd in Uitzendland, zou je bijna denken dat je kijkt naar een soapaflevering. Als je denkt dat je begrijpt wat er aan de hand is, wijzigt er weer iets. Dat maakt deze branche wat ons betreft ook zo leuk: never a dull moment! Gelukkig, houden we alles nauwlettend in de gaten en helpen we je graag om door de bomen het bos te zien. In deze nieuwe nieuwsbrief zetten de we wat zaken op een rijtje en vertellen we ook graag wat ons bezighoudt.

Arbeidsongeschiktheid

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het uitzendbeding bij ziekte, mag het wel, mag het niet? De Hoge Raad heeft op 17 maart besloten dat bij ziekte de overeenkomst met uitzendbeding wel mag eindigen. De inlener moet hierbij actief de opdracht beëindigen. Dit was voorheen niet zo. Toch geldt per 1 juli dat de uitzendovereenkomst met uitzendbeding niet beëindigd mag worden bij ziekte. Snap je het nog? Alle details lees je in onze blog.

Samenwerking NBBU

NBBU-leden opgelet! Vanaf februari zijn wij namelijk te vinden als opleider in het ledenportaal van de NBBU. Met deze samenwerking hopen we nog meer uitzendorganisaties te helpen bij hun ontwikkeling en groei door het delen van onze kennis en ervaring. Ben je lid van de NBBU? Bekijk dan snel het ledenportaal om te zien welke voordelen wij jou bieden met onze e-learnings en interim en consulting dienstverlening.

Studytube Learning & Development monitor

Goed nieuws! De budgetten voor opleiden bij organisaties gaan omhoog, blijkt uit de Learning en Development monitor van Studytube. Maar, we zijn er nog niet... Het onderzoek laat namelijk ook zien dat een groot deel van deze leerbudgetten blijft liggen. De leerbudgetten groeide in 2022 gemiddeld met 25%. Hierbij laat 40% van de organisaties 50% of meer van dit budget liggen. Kan je rekenen? Reken dan maar dat er nog veel ontwikkel potentieel onbenut blijft.

Het meest voorkomende argument (wij zeggen liever excuus 😉) voor het niet besteden van het leerbudget is de ‘waan van de dag’ en het feit dat de dagelijkse werkzaamheden voorrang krijgen op leren en ontwikkelen. Hoe zit dit bij jouw organisatie? Is er een opleidingsbudget? En zo ja, hoeveel gebruiken jullie hiervan?

Weet je als organisatie niet hoe je je opleidingsbudget het beste kunt besteden en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij denken graag met je mee over een opleidingsbeleid.